Renske studeerde bij Erika Waardenburg op het conservatorium van Utrecht, waar ze haar Bachelor in 2005 met lof behaalde. Tijdens de Master-studie studeerde ze daarna enkele maanden bij Jana Boušková, op het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2007 sloot zij haar studie ‘Master of Performance’ met een negen af aan het conservatorium van Utrecht.

Verder heeft ze masterclasses en lessen gevolgd bij o.a. Fabrice Pierre, Emilia Moskvitina, Godelieve Schrama, Brigitte Sylvestre en Petra van der Heide. Ook nu nog volgt Renske regelmatig lessen, bijvoorbeeld bij harpiste Ellen Versney.

Renske speelt regelmatig mee in diverse professionele orkesten. Zo was ze te horen in  bijvoorbeeld het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.  Met het EUYO  (European Union Youth Orchestra) speelde ze onder beroemde dirigenten als Vladimir Ashkenazy en Vasily Petrenko. Ze ging hiermee op tournee door onder andere Japan, China, Zuid-Korea en Europa.

In Aken, Duitsland, was ze in 2012 soloharpiste bij het Aachener Sinfonie Orchester, ter vervanging van de vaste harpiste bij zwangerschapsverlof. Daarna speelde Renske weer in dienst van het orkest, voor een tijdelijk contract van begin 2014 tot augustus 2016. Momenteel speelt Renske vooral mee in diverse Duitse professionele orkesten, zoals het Staatsorchester Nürnberg, de Dortmunder Philharmoniker, het WDR Funkhausorchester Köln en vele andere.

Als soliste was Renske onder andere te horen met de ‘Dansen’ van Debussy, met het strijkorkest van het conservatorium te Utrecht in muziekcentrum Vredenburg, en met het strijkersensemble van het EUYO, te Yokohama, Japan.

Het muziek maken samen met anderen is wat Renske het liefste doet. Zij speelde jarenlang in het ‘Trio des Songes’ met altviool en fluit. Dit ensemble was onder andere te beluisteren  in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. In 2008 vormde ze een duo met de violist Angel Marote, het Krinos Duo. Dit ensemble was te beluisteren in Madrid op een festival voor kamermuziek met harp en op diverse concerten in Nederland.