Uncategorized

Nieuw: stuur een muzikaal kaartje!

Om mensen op te vrolijker en een hart onder de riem te steken, heb ik iets bedacht. Als U iemand graag wil verrassen met een persoonlijke boodschap met harpmuziek, kunt U hier een aanvraag daarvoor doen via de contact pagina, of via rensketjoelker@gmail.com. Natuurlijk met daarbij de gewenste muziek (een specifiek stuk of genre), en eventueel de persoonlijke boodschap.

Ik neem dan een video voor U op, en stuur U een privé link op Vimeo, waar de video te zien is. Deze service bied ik aan op basis van een vrijwillige bijdrage. (Minimum €20)

Uncategorized

Blog

Het is alweer erg lang geleden dat ik deze website heb bijgewerkt, maar nu is het er dan eindelijk van gekomen. De nieuwe foto’s zijn van Corinna Kopsch, en gemaakt in natuurgebied het ‘hohes venn’ in de Eifel.

Mijn beroepspraktijk bestaat momenteel voor een groot deel uit het spelen bij een heleboel verschillende professionele orkesten, voornamelijk in Duitsland. Maar soms ook nog wel in Nederland. Daarom ben ik veel onderweg. Telkens nieuwe stukken, veel nieuwe mensen, spannende voorstellingen en mooie orkesten. Daarom helaas vaak te weinig tijd om alle concerten op deze site te vermelden. Maar ik hoop af en toe hier nog eens iets te schrijven over mijn belevenissen! En mocht U naar een concert willen komen, neemt u dan contact met mij op. Op mijn Facebookpagina vindt U ook meer info over opkomende concerten.

Uncategorized

Een nieuw concertseizoen

Beste lezers!

In afwachting van het nieuwe concertseizoen geef ik U hier alvast een voorproefje van de stukken die volgend jaar op mijn muziekstandaard staan!

Als eerste na de vakantie staat Tosca van Puccini op het programma. De première in het theater van Aken zal zijn op 13 september 2015. Andere opera’s het komend seizoen zullen zijn: Tannhäuser van Wagner, die verkaufte Braut van Smetana. Bij de symfonieconcerten komen onder andere de volgende stukken voorbij: Ma Vlast van Smetana en van Brahms Gesänge voor vrouwenkoor, 2 hoorns en harp.

Via deze link vindt U meer info over het nieuwe seizoen bij theater Aken: http://issuu.com/uschel/docs/spielzeitmagazin_2015_2016. Hier vindt U ook een foto van de harp en mijn hand.

Hopelijk tot ziens het komend jaar!

Uncategorized

Een gelukkig en muzikaal 2015 gewenst!

Vanaf deze plek wens ik U een gelukkig en muzikaal 2015. Zelf ben ik het jaar begonnen met 2 nieuwjaarsconcerten op 1 januari, met het symfonie-orkest van Aken.
Het komend jaar staan voor mij veel mooie stukken en uitdagingen op het programma. Ik zal meespelen met de opera Salomé van Strauss in Bonn, en in Aken de opera’s Norma van Bellini en Jenufa van Janacek. Bij de symfonieconcerten zal onder andere op de standaard staan: ‘Fontane di Roma’ van Respighi, Mahler 1e Symfonie, ‘Daphnis et Chloé’ van Ravel en ‘Notations’ van Boulez.
Naast het spelen zal ik beginnen met lesgeven op de muziekschool ‘Mufab’ in Aken. Voor harples in de regio Kerkrade/Heerlen bestaan ook mogelijkheden.
Genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.
Ik hoop U te kunnen begroeten op een van de concerten!

Muziekblog, Nieuws

Metropolis

Gisteren en vandaag speel ik met het orkest mee, ter ondersteuning van een stomme film uit 1927: Metropolis. Het is een van de pioniers in het genre van science fiction. De muziek is van Fritz Lang. Voor het publiek een bijzondere ervaring, voor de dirigent een uitdaging om de muziek passend onder de film te krijgen. Vanavond om half acht is er nog een kans om dit mee te maken. Hier kunt u klikken op  een link naar youtube, om de film met muziek te zien.

Muziekblog, Nieuws

Concert Heerlen op de radio

Voor degenen die afgelopen zaterdag niet bij het concert in Heerlen konden zijn, en toch graag nog willen luisteren, bestaat er een tweede kans! Op 1 juni zal er een opname worden uitgezonden op de zender L1. Deze zender is ook online te beluisteren via de volgende link: http://www.l1.nl/programma/klassieke-avond-van-l1

De stukken die te beluisteren zijn, zijn: Debussy Jeux, Schumann Konzertstück für 4 Hörner und Orchester, en Symfonie nr. 1 van Mahler.