Renske geeft harples aan leerlingen van alle leeftijden. De stijl van de muziek die zij behandelt stemt zij dan ook af op de specifieke leerling. Zij geeft les zowel op de hakenharp (‘kleine harp’) als op de pedaalharp.

Belangrijke aandachtspunten in de les zijn muzikaliteit, techniek en natuurlijk plezier in het spelen. Renske vindt het belangrijk dat leerlingen gemotiveerd zijn en er plezier in hebben om muziek te maken, onafhankelijk van het niveau.

Van de leerlingen wordt verwacht thuis een harp te hebben en regelmatig daarop te oefenen voor de les. Bij de aanschaf of huur van een nieuwe harp kan Renske desgevraagd assisteren en advies geven.


Een aantal keren per jaar houdt Renske met haar leerlingen een voorspeelavond. Het is immers leuk, inspirerend en leerzaam om voor te spelen voor anderen. Elk jaar vormen de leerlingen die dat willen, een harpensemble en laten het resultaat horen in een voorspeelmoment. Bovendien organiseert ze ensembles met andere instrumenten.

De lessen duren een half uur tot een uur. Dit is afhankelijk van de leerling en zijn of haar wensen. Jongere kinderen bijvoorbeeld hebben meestal een half uur, vanwege een kortere concentratie, volwassenen drie kwartier tot een uur. De harplessen vinden plaats in de regio Heerlen of Aken.

P1100394
Neem gerust contact op!